Canals premia el treball d’esportistes i entitats esportives del poble
22/04/2023

La Gala de l’Esport de Canals, celebrada ahir al Centre Cultural Calixt III, va reconéixer i premiar el treball d’esportistes i entitats esportives del poble al llarg de l’últim any. La regidora d’Esports, Isabel Real, va ser l’encarregada d’atorgar els guardons.

Els premis van distingir, en primer lloc, els mèrits aconseguits per esportistes i equips locals al llarg de l’últim any. Així, es va reconèixer al Millor esportista masculí, Rubén Moreno Estremera, i a la Millor esportista femenina, Claudia Giménez Fita.

També es va voler reconèixer l’esforç dels i les més joves, amb els premis a la projecció esportiva: per al Millor esportista masculí menor de 16 anys, Vicent Andrés Mollá, i per a la Millor esportista femenina menor de 16 anys, Carla Martín Maset.

Pel que fa a equips, es va guardonar al Millor equip d’esport base, el Cadet del Canals Promeses C.F, al Millor equip d’esport amateur masculí, el Club Social Frontenis Canals, i al Millor equip d’esport amateur femení, el Club Karate Do Canals.

La cita va servir, a més, com a espai de reunió de totes les associacions i persones relacionades amb el món de l’esport al poble, les quals no sols han participat en les votacions sinó que han sigut també reconegudes. Així, el guardó a la Dedicació a l’esport local va ser per a Laia Garrido Antolí.

En quant a clubs, el Club Natació La Costera i el Canals Promeses CF van compartir el premi a Millor entitat esportiva, mentre que el Club Atletisme Canals va obtenir el de Millor esdeveniment esportiu per la 42ª Volta a Peu. 

En reconeixement d’un compromís que va més enllà de l’esport, el Club de Pàdel Canals va ser premiat per la Labor per l’esport inclusiu i el Club d’Escacs Els Voltors per dur a terme un Projecte esportiu amb ajuda i vinculació social.

Finalment, es van atorgar dues mencions honorífiques. Una va ser per a la Unió Esportiva Canals amb motiu del seu centenari el passat 2020, que a causa de la pandèmia no es va poder celebrar de manera adient. L’altra, a títol pòstum, va ser per a Jose Belda Valls, fundador del Club de Baló a Mà.